IGNÁCZ MAGDOLNA GALÉRIÁJA / EREDMÉNYEK


Vaddisznók
Vadkanok

Négyszemközt a természettel

Könyvkiadás

"Egyedülálló gyűjteményt tarthat a kezében a kedves olvasó. Magyarország eltérő adottságú természeti tájaival, annak páratlan szépségű élővilágáva négy fejezetben, 81 festőművész, művésztanár, szobrász, csontfaragó iparművész 132 alkotásán keresztül ismerkedhet meg. Az alkotók többségükben önmaguk vallanak a természethez való kötődésükről. Az album röviden bemutatja azokat a hazai múzeumokat, kiállítóhelyeket is ahol természetvédelmi, erdészeti és vadászati kiállítás, gyűjtemény látható, valamint megismerkedhetnek az olvasók az élővilágot megörökítő alkotók nagylelkű mecénásaival."  (fülszöveg)

2002-ben magánkiadásban került forgalomba a természetet és az állatvilágot  ábrázoló, egyben 81 alkotóművész bemutatásával, azok közreműködésével a
Négyszemközt a természettel c. album. Magam (Ignácz Magdolna) szerkesztettem, és férjem dr.Berdár Béla adta ki.


 

Elismerések, oklevelek

Az elismerést két oklevél formájában is, a Vadászati Kulturális Egyesület  2009 évi  pályázatára benyujtott  képeim kapták.

Munkáimon megjelenik a táj amerre járok, a fák közt a vadállomány egyedei, a siketfajdok, a muflonok, még egy-egy róka is átszalad. A megfigyelésre és élményszerzésre sokszor legalkalmasabb egy vadászat ahol az erdei állatok  a gyönyörű természeti környezetben a valódi élőhelyükön, egyenként, párban, vagy falkában, néha csak egy villanásnyi időre megmutatják magukat. Az erdő varázsa vadak nélkül is lenyűgöző, hónapokra évekre maradandó élmény, és témaadó a festészetemhez.

A Vadászati Kulturális Egyesület a kultúra, a természet- és állatvédelem, a nevelés és oktatási ismeretterjesztés területén közhasznú tevékenységet folytat.

Az Egyesület azon fáradozik, hogy a vadászatot, mint az ember és a természet viszonyának egyik legősibb formáját, méltóvá tegye nemes hazai hagyományainkhoz.
Egyesíteni törekszik mindazon vadászokat, természetbarátokat és környezetvédőket, akik hajlandók szövetségre lépni a magyar vadászati kultúra és etika fejlesztésére, Magyarország flórájának és faunájának védelmére.

 


AZ ÉLET SZÜLETÉSE, SARJADÁSA PÁLYÁZAT

PAK oklevélPAK képekA Pilisi Alkotó Kaptár Egyesület szabad beadásos alkotói pályázatot hirdetett a képzőművészetek valamennyi ágában tevékenykedő művészek részére. A legértékesebb műveket díjakkal jutalmazták. Én is beneveztem, sikerrel. Az Egyesület elnöksége által felkért független szakmai zsűri által kiválogatott alkotásokat 2011. május végén mutatták be Pilisvörösváron a Művészetek Házában.
A képzőművészet zsűri elnöke dr. Feledy Balázs művészeti író, jogász. Az irodalom zsűri elnöke dr. Czeglédi Katalin magyarságkutató, egyetemi tanár volt. A zsűri által odaítélt díjakat a kiállítás ünnepélyes megnyitóján kerültek átadásra. Mellékelten látható az elésmerésül kapott oklevelem, és az oklevéllel értékelt munkáim.

 


Muflonok
MuflonokDiavetítő
Diavetítő
Naptár